ikon Anasayfa Destek menü Giriş Yap telefon Whatsapp
1
Sepet
2023-09-04

Instagram Çevrimiçi Kapatma

Instagram Çevrimiçi Kapatma

Instagram çevrimiçi görme programı kullanmak zorunda kalmadan kullanıcıların bu özelliği kapatması veya isteğe göre yeniden açmaları mümkündür. Kullanıcıların bu özelliği kapatmaları halinde diğer Instagram kullanıcıları tarafından hesabın aktif olup olmadığının anlaşılmasının önüne geçilebilir. Bu sayede Instagram’da gizliliğiniz daha çok artıracaktır. Çevrimiçi kapatma, Instagram Direct mesajlarda yani DM bildirimlerini etkilemez. Çevrimiçi olsanız bile bu özelliği kapatarak diğer kullanıcıların görmelerini önleyebilirsiniz. 

Instagram çevrimiçi özelliğin kapatmak sadece basit birkaç adımın takip edilerek kolayca yapılması mümkündür. Kullanıcıların sosyal medya platformlarında çok daha güvenli ve gizli şekilde var olmak isteyenler için çevrimiçi kapatma özelliği sunuluyor. Ayrıca hesap güvenliğini artıracak diğer birçok seçenek de bulunuyor. Instagram çevrimiçi kapatma özelliğini tüm Instagram kullanıcılarının istediği zaman açıp kapatmaları mümkündür. 

Instagram Çevrimiçi Kapatma Özelliği Nedir?

Instagram çevrimiçi özelliği nedeniyle zaman zaman bazı kullanıcılar zorluk yaşamaktadır. Özellikle son görülme ve çevrimiçi özellikleri bazı ilişkileri de zora sokmaktadır. Bu tür sorunlar yaşamamak ve sosyal medyadaki görünürlüğünü daha gizli hale getirmek isteyenler için Instagram tarafından çevrimiçi özelliğinin kapatılmasına izin veriliyor. Bu özellik adından da anlaşılacağı üzere sizin Instagram’daki hareketinizin diğer kullanıcılar tarafından görülmesini sağlayan bir özelliktir. 

Instagram’da aktif olduğunuzda DM bölümünden diğer Instagram kullanıcılarının sizin çevrimiçi olup olmadığınızı anlamasına neden olmaktadır. Çevrimiçi özelliğinin kapatılması ise oldukça basittir. Çoğu kullanıcı bu özellikten haberdar olmadığı için genelde kapatmamaktadır. Herhangi bir program kullanmak zorunda kalmadan kolayca bu özelliğin tüm Instagram kullanıcıları tarafından diledikleri zaman kapatılması mümkündür. Bu özelliği kapatarak Instagram’da daha gizli şekilde gezinmeniz mümkündür. 

Instagram’da Çevrimiçi Gözükür Mü?

Instagram çevrimiçi kapalı olanları görme mümkün değildir. Eğer bir Instagram kullanıcısı çevrimiçi görünme özelliğini kapatmış ise çevrimiçi olunduğunda bunun görülmesi mümkün olmayacaktır. Takip edilen veya direkt mesaj ile konuşulan kişiler profil fotoğraflarının yanında çevrimiçi simgesi veya zaman damgası görülmektedir. Güncel hareket durumunu gösteren bu özellik sayesinde Instagram kullanıcısının ne zaman aktif olduğu öğrenilebilmektedir. 

Çevrimiçi olduğunuzda Instagram’da eğer bu özellik açıksa diğer kullanıcılar sizin çevrimiçi olduğunuzu göreceklerdir. Çevrimiçi özelliğini kapatmak için basit birkaç adımı takip ederek Instagram’ın ayarlar bölümünden en kısa sürede hareket durumunuzu gizleyebilirsiniz. Çevrimiçi özelliğini kapatan kullanıcıların aktif olup olmadıklarını görüntülemeniz mümkün değildir. Çevrimiçi olan bir kullanıcının profil fotoğrafının yanında bir simge belirmektedir. Ayrıca son görülme bilgisi de (ör: 25 dakika önce aktifti, dün aktifti vb.) şeklinde görülmektedir. 

Instagram DM Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram aktiflik kapatma adımları oldukça basittir. Doğrudan Instagram ayarlar sayfasından bu özelliğin kapatılarak diğer kullanıcıların çevrimiçi olduğunuzu anlamamasını sağlayabilirsiniz. Kısa süre önce Instagram tarafından eklenen bu özellik birçok kullanıcı tarafından sevilmese de kapatma özelliğinin getirilmesi sorunun ortadan kaldırılmasını sağlamıştır. 

Instagram’da çevrimiçi özelliğini kapatmak için sırasıyla şu adımlar takip edilir:

  • Instagram uygulamasına giriş yapılır. 
  • Profilden ‘’Ayarlar’’ sekmesine girilir. 
  • Buradan ‘’Hareket Durumu’’ ekranı açılır. 
  • ‘’Hareket Durumu’’ bölümünde yer alan açma ve kapatma butonu ile çevrimiçi özelliği kapatılabilir ve kolayca açılabilir. 

Instagram’a giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan üç çizgi simgesine tıklayarak Instagram Ayarlar bölümüne erişim sağlanabiliyor. Buradan ‘’Gizlilik’ sayfasında erişim sağladıktan sonra ‘’Hareket Durumunu Göster’’ ya da ‘’Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster’’ seçeneklerini açık ya da kapalı konuma getirerek kolayca çevrimiçi özelliğini açıp kapatabilirsiniz. 

Instagram Son Görülme Kişiye Özel Kapatma Yapılır Mı?

Instagram son görülme kişiye özel kapatma özelliği birçok Instagram kullanıcının ilgisini çekmektedir. Instagram’da aktif – çevrimiçi olma özelliği tüm kullanıcılar içi kapatılabilir veya açılabilir. Sadece bir Instagram kullanıcısına özel çevrimiçi ve son görülme özelliğinin kapatılması mümkün olmayacaktır. Ancak görmesini istemediğiniz kullanıcıları engelleyerek veya kısıtlayarak sizinle daha az etkileşime girmesini sağlayabilirsiniz. 

Tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi Instagram’da da son görülme ve çevrimiçi gibi özelliklerin DM bölümünde görülebilir olması bazı Instagram kullanıcılarını rahatsız etmiştir. Bu durumda rahatsızlık duyan kullanıcıların çevrimiçi özelliğini kapatarak daha güvenli şekilde Instagram’ı kullanmaları mümkündür. Instagram çevrimiçi kapatma özelliğinin ayarlar bölümünden tüm Instagram kullanıcıları için kapatılması mümkündür. Ancak kişiye özel kapatılması mümkün olmayacaktır. 

Instagram Çevrimiçi Kapatma İphone’da Nasıl Yapılır?

Instagram çevrimiçi kapatma İphone üzerinden de benzer adımlar kullanılarak yapılır. İOS ve Android cihazlarda bazı kullanım farkları olması nedeniyle zaman zaman kullanıcıların aynı işlemi yapacak olsalar bile farklı menüler üzerinden işlem gerçekleştirmeleri gerekebiliyor. İphone kullanıcılarının da kolayca Instagram çevrimiçi özelliğini kapatmaları için bazı adımları takip etmesi gerekecektir. 

İphone’unuzdan Instagram uygulamasına giriş yaparak işleme başlayabilirsiniz. Kendi profilinize giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan ‘’üç çizgi’’ simgesine tıklanır. Ardından açılan menüden ‘’Ayarlar’’ sekmesine gelinir. Devamında ‘’Gizlilik’’ sayfasına tıkladıktan sonra buradan hareket durumunu ayarlayabilir ve Instagram durumunuzu diğer kullanıcılara karşı gizleyebilirsiniz. 

Instagram Çevrimiçi Kapatma Android’de Nasıl Yapılır?

Instagram çevrimiçi kapatma Android kullanıcıları için de son derece kolaydır. Instagram uygulaması tüm mobil cihazlarda ve işletim sisteminde aynı arayüz ile çalışmaktadır. Bu nedenle akıllı cihazlardan Instagram hesabınızın çevrimiçi özelliğini kapatmak için doğrudan ‘’Ayarlar’’ sayfasında giriş yaparak ilgili adımları takip edebilir ve bu özelliği kapatabilirsiniz. 

Günümüzde en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, kısa süre önce gelen çevrimiçi özelliği nedeniyle birçok kullanıcısından olumsuz eleştiri almıştır. Ancak açma kapatma seçeneğinin sunulması bu soruna büyük oranda çözüm sunmaktadır. Instagram çevrimiçi özelliğini kapatarak diğer Instagram kullanıcılarının sizin aktif olup olmadığınızı görmesini engelleyebilirsiniz. 

Instagram Son Görülmeyi Kimler Görebilir?

Instagram DM çevrimiçi kapatma işlemlerini yaptıysanız hiçbir Instagram kullanıcısı sizin çevrimiçi olup olmadığınızı göremeyecektir. Eğer ‘’Birlikte Aktif Olduğunuzu Göster’’ seçeneğini işaretlerseniz takip ettiğiniz veya aynı anda aktif olduğunuz kişileri görmenizi sağlayacaktır. DM ile sohbetlerde karşı tarafın aktif olup olmadığını görmek için çevrimiçi özelliğinin açık olması gerekmektedir. 

Instagram aktif olma ve son görülme özelliğinin kapatılması halinde diğer kullanıcılar sizin aktiflik durumunu göremeyecekleri gibi sizde diğer kullanıcıların aktif olup olmadıklarını görebilirsiniz. Instagram’da çevrimiçi özelliği platformu daha güvenli ve diğer kullanıcılar tarafından hareket durumunun görülmesini istemeyen kişiler tarafından rahatça kullanılabilir. 

Instagram’da Kullanıcıların Aktif Olup Olmadığı Nasıl Öğrenilir?

Instagram son görülme özelliği kapalı olan bir kullanıcının Instagram’a en son ne zaman girdiği ve ne zaman aktif olduğunu anlamak mümkün değildir. Eğer takip ettiğiniz veya takip etmeseniz bile herkese açık bir hesap kullanan Instagram kullanıcısının aktif olup olmadığını son paylaşımından da anlamak mümkündür. Eğer yakın zamanda bir hikaye paylaşmış ise o hikayenin paylaşım zamanına veya son gönderisinin paylaşım tarihine bakarak da en son ne zaman aktif olduğu konusunda bilgi sahibi olmanız mümkündür. 

Instagram tarafından tüm kullanıcılarına çevrimiçi kapatma özelliği sunuluyor. İsteyen tüm Instagram kullanıcıları tarafından Instagram çevrimiçi kapatma özelliğinin açılıp kapatılması mümkündür. Instagram’da kullanıcıların aktif olup olmadığını öğrenmek için kendi çevrimiçi özelliğinizin de açık olması gerekiyor. Aksi takdirde diğer kullanıcıların son görülme zamanını göremezsiniz. 

SocialMarkt