ikon Anasayfa Destek menü Giriş Yap telefon Whatsapp
1
Sepet
2023-08-18

Instagram Story Atamıyorum

Instagram Story Atamıyorum

Instagram story sorunu zaman zaman kullanıcıların karşılaştığı durumlar arasında yer alıyor. Bu sorunların temelinde çoğu zaman internet bağlantısından kaynaklı sorunlar yer almaktadır. Ayrıca Instagram uygulamasının güncel olmaması da bu tür paylaşım sorunlarının yaşanmasına neden olmaktadır. 

Günümüzde en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram’da hikaye ya da story özelliği, bilindiği üzere 24 saat içinde kaybolan anlık paylaşımları ifade etmektedir. Bu hikayelerde fotoğraf, video, resim, gif veya farklı bir takım paylaşımlar yapılabiliyor. Tıpkı normal Instagram gönderilerinde olduğu gibi hikaye kısmında da benzer paylaşımlar yapılabilir. Instagram story atamıyorum hatası alan kullanıcıların bu hatanın çözümü için bazı basit yöntemler denemesi gerekecektir. 

Instagram Hikaye Paylaşamıyorum Neden?

Instagram uzun story atamıyorum gibi hatalar alan kullanıcıların öncelikle bağlantısını kontrol etmeleri ve sonrasında sorun çözülmez ise hikaye ayarlarını kontrol etmeleri gerekecektir. Instagram hikaye paylaşabilmek için kullanıcıların cihazlarında mutlaka aktif bir internet bağlantısı olması gerekiyor. İnternet bağlantısından kaynaklanan sorunlar hikaye paylaşamamaya neden olabilmektedir. 

Mobil veri/hücresel veya Wi – Fi’de herhangi bir bağlantı hatası olmamasına karşın hala paylaşım yapılamıyorsa bu durumda paylaşılacak hikayenin formatının Instagram story kriterlerine uygun olması etkilidir. Story atabilmek için gönderilerin belirli özellikleri olması gerekiyor. Hikaye ayarlarından bu sorunların çözülmesi mümkündür. 

Instagram Hikayede Neden Video Paylaşamıyorum?

Instagram reels hikayede paylaşma veya Instagram’dan çekilen ya da cihazda kayıtlı bir videonun Instagram’a yüklenmesi için hikaye ayarlarının kontrol edilmesi gerekecektir. Eğer Instagram story özelliğini kullanarak bir video paylaşamıyorsanız bu durumda hikaye ayarlarını kontrol etmeniz gerekecektir. 

Hikayede video paylaşırken video süresi de önemli bir unsurdur. 15 saniyelik videolar hikayede paylaşılabilir. Bu nedenle 15 saniyeden uzun videoları paylaşmak için parça parça paylaşım yapılması gerekecektir. Ayrıca video kalitesi de önemli bir etkendir. Eğer Instagram’da sorunsuz bir şekilde video paylaşmak isterseniz Instagram’ın kendi video uygulamasını kullanarak video çekmeniz daha verimli olacaktır.  

Instagram Hikaye Paylaşma Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram hikaye paylaşılıyor sorunu alan kullanıcıların bu hatanın çözümü için birkaç farklı yöntem denemesi gerekebilir. Genelde bu hata bağlantı sorunundan veya paylaşılmak istenen hikayenin Instagram formatına uygun olmamasından kaynaklanabilir. Ayrıca Instagram story ayarlarının da kontrol edilmesi gerekecektir. 

Instagram hikaye paylaşma sorununun çözümü için izlenmesi gereken başlıca adımlar ise kısaca şunlardır:

  • Bağlantı sorunları kontrol edilir (mobil ver/hücresel – Wi – Fİ),
  • Cihazın tarih ve saat ayarlarındaki uyuşmazlıklar giderilmelidir,
  • Instagram uygulaması en güncel sürüme yükseltilmelidir,
  • Uygulama önbelleği temizlenmelidir,
  • Uygulama hatası alınıyorsa tamamen silinip yeniden yüklemelidir.

Instagram kullanıcılarının story paylaşırken yaşadıkları sorunların büyük bölümü bu tür hatalardan kaynaklanır. Eğer bu çözüm yöntemlerini denemenize rağmen bir çözüm alamadıysanız bu durumda hikaye ayarlarını kontrol etmeniz ve paylaşmak istediğiniz gönderinin Instagram formatı ile uyumlu olmasını kontrol etmeniz gerekecektir.

Instagram Hikaye Ayarları Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye paylaşma ayarı sorunsuz bir şekilde Instagram’da story atmanızı sağlayacaktır. Öncelikle hikaye ayarlarını kontrol etmek için Instagram uygulamasına giriş yapmanız gerekecektir. Instagram hikaye ayarları ise şu adımlar takip edilerek görüntülenebilir ve ayarlar değiştirilebilir:

  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra anasayfada ekranı sağa kaydırarak kamera menüsüne girilir. 
  • Ardından sol üst köşede yer alan ayarlar simgesine dokunulur.
  • ‘’Kamera Ayarları’’ ekranın hemen altında ‘’Hikaye’’ yazan butona tıklanır. 
  • Hikaye ayarları düzenlenir. 

Ayrıca bir hikaye paylaşmak isterseniz yine kamera ekranından veya anasayfanın en üstünde yer alan sol üst köşedeki artı simgesine tıklayarak hikaye oluşturabilirsiniz. Cihazınızdan fotoğraf ya da video seçebileceğiniz gibi doğrudan Instagram’ın kendi aracını kullanarak da paylaşımda bulunabilirsiniz. 

Instagram Storyler Neden Yüklenmiyor? 

Instagram hikaye sorunu birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bu hataların en başında bağlantı sorunlarının yaşanmasıdır. Eğer internet bağlantısı zayıfsa genelde Instagram uygulamasına giriş yapsanız bile videolar, hikayeler ve gönderiler yüklenemeyecektir. Eğer attığınız hikaye yüklenememişse bu durumda tam hikaye paylaşma sorasında internet bağlantısı kesilmiş veya zayıflamış olabilir. 

Genelde Instagram’da story atarken yaşanan hatalar paylaşım yapılacak gönderinin boyutları ve süreleriyle de ilgilidir. En hızlı ve sorunsuz şekilde hikaye paylaşabilmek için Instagram kurallarına uygun gönderileri seçmeniz gerekecektir. Instagram hikaye ayarlarını da kontrol ederek güvenle paylaşımlarını yapmanız mümkündür.  Instagram story atamıyorum sorunu yaşayan kullanıcıların basit birkaç yöntemle sorunu aşmaları mümkündür. 

Instagram Hikaye Yüklenemedi Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram hikaye yüklenemedi hatası genelde sunucu yazılımı arızaları, uygulamanın güncel olmaması ve internet sorunlarından kaynaklanmaktadır. Bu sorunların çözülmesi ve istediğiniz hikayeyi paylaşmak için uygulamayı açıp kapatmak ve mevcut internet bağlantısını yenilemek yeterli olabilir. Eğer mevcut Instagram uygulamasının sürümü güncel değilse uygulamayı güncellemeniz gerekecektir. 

Tüm adımlara rağmen Instagram story yükleme hatasının alınması halinde uygulamayı tamamen silip baştan yüklemek gerekebilir. Genelde internet bağlantısının güncellenmesi ve uygulamanın kapatılıp yeniden açılması çoğu zaman sorunun çözülmesini sağlamaktadır.  

Instagram Hikaye Paylaşamıyorum Siyah Ekran Sorunu Nasıl Çözülür? 

Instagram hikaye paylaşamıyorum siyah ekran sorunu alıyorum diyen kullanıcılar basit bazı yöntemleri deneyerek bu sorundan kurtulabilir. Eğer siyah ekran sorunu alıyorsanız bu durumda paylaştığınız içerikleri kontrol etmeniz önerilir. Genelde sürekli aynı gönderiyi paylaşıyor veya spam veya reklam, telif hakları gibi unsurları içeren paylaşımlarda bulunuyorsanız bu durumda siyah ekran sorunu alabilirsiniz. 

Google Play veya App Store’da yer alan herhangi bir uygulamanın göresini eğer Instagram’da paylaşmak isterseniz bu durumda hikaye siyah ekran olarak görülecektir. Bu tür diğer birçok gönderi de story paylaşırken siyah ekran sorununa neden olabilir. Paylaştığınız gönderileri kontrol ederek ve güncel değilse Instagram uygulamasını güncelleyerek de bu hatadan kurtulabilirsiniz. 

Instagram’da Başkasının Hikayesini Paylaşamıyorum Neden?

Instagram’da başkasının hikaye paylaşamıyorum sorunu genelde hikayesini paylaşmak istediğiniz kişinin buna izin vermemesinden kaynaklanmaktadır. Instagram’ın hikaye ayarlarında ‘’Başkalarının hikayeni paylaşmasına izin ver’’ seçeneği yer almaktadır. Eğer bu kapalı ise başka bir Instagram kullanıcısının hikayesini kendi hikayenize eklemeniz mümkün değildir. 

Eğer başka bir kullanıcının hikayesini yine de kendi storynize eklemek isterseniz bu durumda paylaşmak istediğiniz hikayenin ekran fotoğrafını çekerek kendi hikayenize bu şekilde eklemeniz mümkündür. Ancak doğrudan Instagram araçlarını kullanarak herhangi bir Instagram kullanıcısının hikayesini hikayenize eklemek için Instagram kullanıcısı tarafından bu özelliğe izin verilmesi gerekecektir. 

Instagram Story Paylaşılıyorda Kalıyor Neden? 

Instagram story paylaşılıyor da kalıyor hatası çok sık yaşanmaktadır. Ekranda sürekli hikaye paylaşılıyor ibaresi olması ve başka bir işlem de yapılmaması durumunda internet ayarları kontrol edilmelidir. Bu tür hataların büyük bölümü uygulamaların güncel olmamasından kaynaklanmaktadır. Uygulamayı App Store ya da Google Play üzerinden güncelleyerek bu tür hataların en aza indirilmesini sağlamanız mümkündür. 

Instagram kullanıcıların çok sık bu tür hatalar almasında bir diğer neden ise internet bağlantısının zayıf olmasından kaynaklanıyor olabilir. Paylaşılan görsel veya video yüksek kalitede ise bu durumda bağlantı hızının ve kalitesinin de yüksek olması gerekir. Instagram story atamıyorum sorunu yaşayan kullanıcıların bu sorunun çözümü için uygulamayı güncellemeniz ve internet bağlantınızı kontrol etmeniz gerekecektir.  

 

SocialMarkt