ikon Anasayfa Destek menü Giriş Yap telefon Whatsapp
1
Sepet
2023-04-26

Story İndirme

Story İndirme
Hikaye indirme yöntemleri genelde Instagram kullanıcılarının tercih ettiği seçenekler arasında yer alıyor. Instagram’ın hayatımıza girmesinin ardından tanıştığımız hikaye ya da diğer adıyla story, 24 saat içinde kaybolan anlık paylaşımlar olarak tanımlanabiliyor. Bu paylaşılan hikayelerin başkaları tarafından kaydedilmesi ya da arşivlenmesine izin verilmiyor. Ancak bazı pratik yöntemler ve araçlar kullanarak Instagram hikayelerinin indirilmesi sağlanabiliyor. Sadece Instagram’da değil, WhatsApp, Snapchat gibi diğer popüler birçok platformda da hikaye özellikleri kullanılabiliyor. Hikaye özelliği bulunan uygulamalarda paylaşılan bu storyleri kaydetmek ya da indirmek için en basit yöntem ise doğrudan ekran fotoğrafı veya ekran kaydı almaktır. Ancak bazı uygulamalar bu işleme izin vermediği gibi karşı tarafa da bildirim gitmesine neden olabilir. Story indirme işlemlerinin güvenli şekilde yapılması için çeşitli aracı uygulamalar veya platformlar tercih edilebilir. 


Story İndirme Nedir?


İnstagram story indirme veya kaydetme işlemleri, herhangi bir İnstagram kullanıcısı tarafından paylaşılan ve 24 saat içinde kendiliğinden kaybolan gönderilerin kaydedilmesidir. Bilindiği üzere Instagram ve daha pek çok popüler sosyal medya platformu üzerinde belirli bir süre sonra kaybolacak paylaşımlar yapılmasına izin veriliyor. Bu hikayeleri paylaşan kişiler daha sonra eğer isterse hikayelerini profillerinde öne çıkararak sabit tutabiliyor ya da arşivde silmedikleri sürece diledikleri zaman görebiliyorlar. Etiketlendiğiniz ya da hoşunuza giden herhangi bir hikayeyi indirmek için bazı araçlar kullanmanız gerekecektir. Günümüzde Instagram tarafından veya diğer benzer platformlarda bu tür hizmetler verilmez. Kullanıcı güvenliği ve gizliliği kapsamında Instagram diğer kullanıcılara story indirme özelliğini sunmaz. Söz konusu bu hikayeleri indirmek için farklı bazı pratik yöntemlerin tercih edilmesi gerekecektir. 


Instagram Hikaye İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye indirme işlemleri için birçok yöntem bulunuyor. Doğrudan cihazınızın kendi özelliğini kullanarak veya diğer aracı üçüncü taraf uygulama veya platformlar aracılığıyla story indirme işlemleri yapılabiliyor. Instagram hiçbir kullanıcısına ücretsiz olarak hikaye indirme özelliği sunmamaktadır. Bu nedenle hikaye indirmek isteyen Instagram kullanıcılarının güvenilir bazı araçları kullanması gerekecektir. Instagram’da paylaşılan bir hikayeyi indirmek için şu adımları izlemeniz yeterlidir:İnstagram story indirme aracı sunan bir platforma erişim sağlanır. Ücretsiz ve güvenilir araçlar/uygulama kullanılarak indirme işlemi yapılır. Hikayesi indirilmek istenen hesabın kullanıcı adı ilgili alana girilir.Açılan ekrandan indirilmek istenen story seçilerek indirme işlemi tamamlanır. Bu tür araçlar sadece herkese açık İnstagram hesapları tarafından paylaşılan gönderiler için geçerlidir. Korumalı hesapların hikaye paylaşımlarının görülmesi imkansızdır. Bu nedenle hikayesini görüntülemek, indirmek istediğiniz hesabın herkese açık olması gerekecektir. 


Instagram Başkasının Hikayesi Nasıl Kaydedilir?

İnstagram story download hizmeti sağlayan aracı uygulamalar sayesinde başkasının İnstagram hikayesini cihazlarınıza kaydetmeniz veya indirmeniz mümkündür. Eğer bir Instagram kullanıcısı sizin hesabınızı etiketleyerek veya doğrudan sizi paylaşmışsa bu hikayeyi kendi hikayenize de ekleyerek doğrudan Instagram araçları ile kaydedebilir ve arşivde Instagram hesabınızı silene kadar tutulmasını sağlayabilirsiniz. Story paylaşan kişilerin bu gönderilerini başka herhangi bir yöntem kullanarak kaydetmeniz mümkün değildir. Sosyal medya platformlarına paylaşılan hikayeler aynı zamanda 24 saat içinde yok olduğu için herhangi bir şekilde kaydedilemez. Eğer bu paylaşımları kaydetmek isterseniz ekran fotoğrafını alarak, ekran kaydı yaparak veya diğer üçüncü taraf Instagram araçlarını kullanarak işlem gerçekleştirebilirsiniz. 


Programsız Instagram Hikayesi Nasıl İndirilir?

Programsız hikaye indirme işlemlerini sadece bu tür hizmetler veren platformları kullanarak yapabilirsiniz. Instagram hikayesi veya diğer sosyal medya platformlarından paylaşılan hikayeleri indirmek için aracı programlara ve platformlara ihtiyaç duyulmaktadır. Güvenli ve ücretsiz olarak bu tür işlemlere olanak tanıyan bazı web siteleri bulunuyor. Bu tür güvenilir olduğuna kanaat getirdiğiniz platformlardan güvenli şekilde indirme yapabilirsiniz. Herhangi bir Instagram gönderisini ya da hikayeyi programsız olarak indirme veya kaydetmek için ayrıca cihazınızın ekran kaydı alma araçlarını da kullanmanız mümkündür. Genelde cihazın üst veya alt menüsünde ‘’ekran kaydı’’ seçenekleri yer almaktadır. Hem İOS hem de Android diğer akıllı cihazlarda bu seçenek yaygın olarak bulunur. Bu özelliği açtıktan sonra kaydetmek istediğiniz hikayeye girerek hiçbir program ya da aracı site kullanmadan hikayeleri başarılı şekilde kaydedebilirsiniz. 


Bilgisayardan Story İndirme Yapılır Mı?

Story indirme uygulaması sadece mobil cihazlar için değil, masaüstü cihazlar için de kullanılabiliyor. Bunun için pc uyumlu programları bilgisayarınıza yüklemeniz gerekecektir. Ayrıca yine hikaye indirme işlemlerine olanak tanıyan çeşitli platformları tercih ederek de kullanıcıların bilgisayar üzerinden istedikleri bir hikayeyi indirmeleri mümkündür. Sosyal medya platformlarının birçoğu günümüzde kullanıcılarına hikaye özelliği sunmaktadır. Kullanıcılar tarafından paylaşılan bu hikayeleri indirmek için bilgisayardan çeşitli aracı uygulamalar ve platformlar kullanılır. Benzer şekilde story indirme işlemlerinde de bu tür seçeneklere ihtiyaç duyulmaktadır. Instagram Öne Çıkan Hikâye İndirilir Mi?Instagram öne çıkanlar indir seçeneğinden de yine kullanıcıların belirli adımları takip ederek yararlanması mümkündür. Bunun için bir İnstagram profilinin açık olması veya o hesabı takip ettiğiniz kendi kişisel hesabınız ile giriş yapmanız gerekir. Instagram’ın öne çıkan hikaye özelliği, paylaşılan hikayelerin 24 saat geçse bile profilde sabitlenmesini sağlamaktadır. Hikayelerin artık kaybolmasının önüne geçen öne çıkanlar özelliği sayesinde tüm Instagram kullanıcılarının daha fazla hikaye paylaşımı yapmasını sağlamaktadır. Birçok kullanıcı günümüzde gönderi paylaşmak yerine hikaye paylaşarak ve öne çıkarma özelliğini kullanarak farklı bir profil oluşturmaktadır.  


İnstagram Gizli Hesabın Hikayesi Nasıl Görülür? 

İnstagram hikaye indirme programı kullanılarak gizli hesapların da gönderileri ve hikayeleri görülebiliyor. Bu uygulamalar genelde şifre istemesi ve güvenliği tehdit etmesi nedeniyle sık tercih edilmemektedir. Kullanıcıların güvenli şekilde başka Instagram hesaplarının paylaşımlarını görüntülemeleri için söz konusu hesabı takibe almaları gerekiyor. Instagram’da gizli hesapların hikayelerini görmek için birçok farklı uygulamadan faydalanmanız mümkündür. Bu uygulamalar arasından en güvenli olanlarını tercih etmek için kullanıcı yorumları ve kullanıcı sözleşmesi gibi detayların da incelenmesi gerekiyor. 


Story İndirme Güvenli Mi?

Story indirme İOS ya da Android işletim sistemine göre de farklı adımlarda yapılabilir. Herhangi bir şifre ya da kişisel bilgi paylaşmadan kullanılan uygulamalar veya platformlar genelde güvenli olarak kabul edilir. Ancak bu tür uygulamalarda farklı riskler de bulunabilir. Genel itibariyle tercih edeceğiniz pratik yöntemler güvenli şekilde Instagram kullanıcısı tarafından paylaşılan hikayenin kaydedilmesini sağlayacaktır. Güvenilirliği tespit edilen siteleri tercih ederek veya diğer güvenli üçüncü taraf uygulamalarını da kullanarak Instagram’da bir kişinin paylaşmış olduğu hikayeyi kendi cihazınıza indirebilirsiniz. En basit ve güvenli yoldan bu indirme/kaydetme işlemlerini yapmak için ekran fotoğrafını ve ekranın video kaydını almanız yeterli olacaktır. 


Instagram Story İndirmek Ücretli Mi?

Story indirme apk uygulaması veya diğer güvenilir olmayan yöntemleri tercih etmeden de mümkündür. Bu kapsamda sorunsuz bir şekilde işlem yapmak ve ücretsiz olarak başka Instagram kullanıcıları tarafından paylaşılan hikayeleri indirmek için ücretsiz yolları tercih edebilirsiniz. Günümüzde en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram’da paylaşılan hikayeleri ücretsiz bir şekilde indirmek için güvenilir story indirme uygulamalarını ve adımlarını takip ederek kısa sürede istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. 
SocialMarkt